Novinky

Loupáky od Lucie Šumové podle receptu @ifcafe

Jak jinak než s džeme od ZEZEM.

 

Influencerka Lucie Šumová si oblíbila recept na loupáky cukrárny @ifcafe a tentokrát je obohatila o náš bestseller jahodový džem. A tak i Vy si můžete vyzkoušet upéct domácí loupáky.

 
 
 

 

 

Co budete potřebovat:

 

· 175 g mléka

· 70 g rozpuštěného másla

· 400 g hladké mouky

· 60 g krupicového cukru

· vanilkový cukr

· 1 žloutek

· 20 g droždí

· kůra z ½ citrónu

· vejce na potření

 

Jak na to:

 

Všechny ingredience smícháte a vytvoříte těsto, které dáte na teplé místo a necháte kynout. Poté těsto rozdělíte na 4 díly a každý vyválíte do kruhu o tloušťce 0,5 cm. Poté rozříznete na 4 trojúhelníky (jako pizzu), každý lehce vyválíte a srolujete od širší strany k užší. Potřete rozšlehaným vejcem a necháte chvíli znovu kynout. Vložíte do trouby předehřáté na 180 °C a pečete 15 minut.

 

Hotovo a přejeme dobrou ZEZEM chuť.

 
 
 
Džemy Zezem pro lepší den

I v těchto dnech ZEZEM džemy nespí a rádi by vám udělaly krásnější ráno. Proto jsme se pro své zákazníky rozhodli připravit akci. K objednávkám 3 džemů od nás dostanete zdarma 1 skleničku jahodového džemu ZEZEM, který je pro nás ikonický.

 

Rádi Vám balíčky připravíme a se všemi hygienickými požadavky odešleme přes Zásilkovnu nebo Českou poštu přímo k Vám domů. Doporučujeme v těchto dnech platbu předem na náš účet, a to z důvodu Vaší i kurýrovy bezpečnosti.

 

Pojďte si i v těchto dnech udělat hezčí den a pochlubte se nám svými recepty na instagramu s označením @zezemcr. Třeba právě Váš recept nás natolik ohromí, že ho také sami vyzkoušíme.

 

Prodejní místa máme uzavřená a na trhy se letos pravděpodobně jen tak nepodíváme. Kdybyste nám chtěli pomoci i jinak a jste například kavárna, která prodává přes výdejní okénko, oceníme i možnost prodeje u Vás ve městě. Moc rádi se s Vámi spojíme a džemy vám pošleme. Napište nám na info@zezem.cz

 
 

 
 

 

Křupavé vafle s džemem ZEZEM od Šárky Červinkové

Blogerka Šárka Červinková má moc ráda křupavé vafle a tentokrát se je rozhodla připravit s džemy ZEZEM. Vybrala si náš oblíbený svěží broskvový džem. A protože vafle připravuje pro sebe i své blízké rozhodně vyzkouší i naše další favority.

Šárka nám svůj osvědčený recept na křupavé vafle ze špaldové mouky prozradila, a tak i vy ZEZEMÁCI si můžete upéct parádní vafle s tím svým nejoblíbenějším ZEZEM džemem.

 

 

 

Co budete potřebovat:

 

· 200 g hladké špaldové mouky

· 1 odměrka proteinu

· 1 čajová lžička prášku do pečiva

· ½ čajové lžičky skořice

· špetka soli

· 1 vejce

· 250 ml mléka

· pár kapek vanilkového aroma

 
 
 

Jak na to:

 

Nejprve smícháte suché ingredience. Poté přidáte vejce, mléko, vanilkové aroma a metličkou umícháme hladké těsto.

Šárky tip: Vafle necháte ve vaflovači než Vám ukazuje vaflovač, aby byly více křupavé. A sladká tečka na závěr – podáváme se ZEZEM džemem.

 
 
 
 

 

Marmeláda nebo džem?

Tak schválně, kdo z Vás v tom má jasno? Jak chutná marmeláda nebo džem ví každý, ale jak je to se správným označením už ne. Rádi Vám vysvětlíme základní rozdíl a od teď už budete vědět, že si dáte jen ZEZEM džem.

 

My v ZEZEM pro Vás připravujeme džemy různých chutí podle toho, jaké ovoce právě dozrává. Náš příběh už znáte a víte, že to začalo jahodovou.

 

Takže jaký je jahodový džem? Je plný kousků jahod, snadno se roztírá na krajíc chleba a není tak tuhý. Marmeláda je hustá, tuhá a hlavně marmeláda nebude nikdy jahodová. Marmeláda se vyrábí z citrusového ovoce jako je pomeranč, mandarinka nebo grep.

 

Je to jednoduché, rozhoduje chuť kousků ovoce :)

Jak na džem

Návodů, jak uvařit ten nejlepší džem najdete stovky. My se řídíme tradičními postupy a slova jako rychlost, kvantita, dochucovadla jsou nám cizí. U nás rozvaříme sezónní, lokální celé ovoce až do dosáhnutí řidší konzistence a to je důvod, proč v džemu najdete velké kousky ovoce. Prostě vidíte, co jíte. Lahodnou chuť ovoce ucítíte pokaždé, když si dáte lžičku jakéhokoliv ZEZEM džemu.

 

Naší hlavní surovinou je ovoce, džem jsme začali vyrábět tak, aby chutnal nám, rodině a našim přátelům. Rádi ho nabídneme i Vám a to pořád ve stejné kvalitě a podle stejného postupu. Nic se nemění, jen to, že si na našich džemech pochutnáte teď i Vy s námi.

 

Náš ZEZEM tip na závěr je džem namazaný na čerstvý krajíc chleba s máslem a kakao. Prostě návrat do dětství, kdy snad každý o prázdninách ochutnal babiččin džem.

Odkud je džem?

Džem, marmeláda nebo také zavařenina – odkud se názvy vzaly a kdo je začal používat první?

 

Marmeláda pochází z portugalského slova marmelada, které vzniklo ze slova marmelo (kdoule), což znamená kdoulová zavařenina. A odtud vede cesta k našemu označení marmeláda nebo zavařenina. První zmínku o takovéto zavařenině můžeme najít u starých Římanů. A tak tradice jak vidíme, je u výroby džemů a marmelád hlavním poznávacím znamením.

 

Dnes můžeme ovocnou směs označit za marmeládu, jen pokud obsahuje alespoň jednu pětinu citrusových plodů. Způsob přípravy tak ustupuje do pozadí a právě složení určuje označení ovocné směsi.

 

Pojem zavařenina je širší a dnes lze jím prakticky označit jakoukoli ovocnou směs bez ohledu na složení a způsob přípravy. Považujeme ho za slovo nadřazené a používané pro všechny případy, kdy dochází ke konzervaci ovoce.

 

My v ZEZEM ctíme tradici a máme rádi ovoce a právě to nám umožňuje výroba džemů pro nás a pro Vás.

6 položek celkem