Máte rádi perníček plněný džemem? Tak pojďte zkusit domácí

Perníčky patří mezi jeden ze symbolů Vánoc. A není divu, krásně voní a navíc skvěle chutnají. Znáte ale také plněné perníčky? Kombinace kořeněných perníčků, džemu ZEZEM a čokolády vás dozajista okouzlí!

domaci-pernicky-plnene-marmeladou-recept

Co potřebujete na domácí perníčky

  • 650 g hladké mouky
  • 250 g moučkového cukru
  • 100 g medu
  • 50 g másla
  • 4 vajíčka
  • sáček koření do perníčků
  • 15 g jedlé sody
  • trochu kakaa

Na dokončení perníčků

  • džem ZEZEM (my použili višňový)
  • čokoládu
  • rostlinný tuk (my použili kokosový olej)

Na ozdobu perníčků

  • LYO maliny ZEZEM
  • strouhaný kokos

Sypké suroviny, tedy mouku, cukr, sodu, kakao a koření do perníčků smícháme a následně přidáme i rozpuštěné máslo, med a vajíčka. Vypracujeme si tuhé těsto, které si necháme přes noc v lednici odpočinout. 

Těsto si vytáhneme z lednice a necháme cca deset minut v pokojové teplotě. Následně těsto vyválíme na pomoučeném válu, výška těsta by měla být o trochu vyšší, nežli u běžných perníčků a vykrajujeme zvolené tvary.  

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 stupňů na plechu s pečícím papírem cca deset minut. 

Perníčky po vychladnutí spojíme s džemem, my použili višňový džem ZEZEM. V hrnku si rozpustíme čokoládu s rostlinným tukem, čímž vytvoříme čokoládovou polevu. Spojené perníčky namočíme do čokolády a nakonec je ozdobíme LYO malinami ZEZEM nebo strouhaným kokosem.

Perníčky skladujeme v chladnější místnosti, pokud preferujete měkké perníčky, uchovávejte je v krabici, která nezabraňuje přísun vzduchu.

Recept pro vás vytvořila Markéta Beranová (Instagram: Recepty_pro_synka)

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz