Perníčky patří mezi jeden ze symbolů Vánoc. A není divu, krásně voní a navíc skvěle chutnají. Znáte ale také plněné perníčky? Kombinace kořeněných perníčků, džemu ZEZEM a čokolády vás dozajista okouzlí!

Co potřebujete na domácí perníčky
- 650 g hladké mouky
- 250 g moučkového cukru
- 100 g medu
- 50 g másla
- 4 vajíčka
- sáček koření do perníčků
- 15 g jedlé sody
- trochu kakaa
Na dokončení perníčků
- džem ZEZEM (my použili višňový)
- čokoládu
- rostlinný tuk (my použili kokosový olej)
Na ozdobu perníčků
- LYO maliny ZEZEM
- strouhaný kokos
Sypké suroviny, tedy mouku, cukr, sodu, kakao a koření do perníčků smícháme a následně přidáme i rozpuštěné máslo, med a vajíčka. Vypracujeme si tuhé těsto, které si necháme přes noc v lednici odpočinout.
Těsto si vytáhneme z lednice a necháme cca deset minut v pokojové teplotě. Následně těsto vyválíme na pomoučeném válu, výška těsta by měla být o trochu vyšší, nežli u běžných perníčků a vykrajujeme zvolené tvary.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 stupňů na plechu s pečícím papírem cca deset minut.
Perníčky po vychladnutí spojíme s džemem, my použili višňový džem ZEZEM. V hrnku si rozpustíme čokoládu s rostlinným tukem, čímž vytvoříme čokoládovou polevu. Spojené perníčky namočíme do čokolády a nakonec je ozdobíme LYO malinami ZEZEM nebo strouhaným kokosem.
Perníčky skladujeme v chladnější místnosti, pokud preferujete měkké perníčky, uchovávejte je v krabici, která nezabraňuje přísun vzduchu.
Recept pro vás vytvořila Markéta Beranová (Instagram: Recepty_pro_synka)