Luxusní snídaně nejsou výsadou jen kaváren a bister, připravte si s námi z pohodlí domova kynuté vafle s pudinkem, ovocem a jahodovým sirupem ZEZEM. Zaručujeme vám úspěch jak u vás, tak i u vašich nejbližších.
Potřebujete:
(na těsto)
- 1/2 kostky čerstvého droždí
- hrst cukru
- 300 ml mléka
- 250 g hladké mouky
- 50 g másla
- 1 vajíčko
- ghí či olej na smažení
(na dokončení)
- 1 sáček vanilkového pudinku
- 500 ml mléka
- špetku pravé vanilky
- čerstvé ovoce (například jahody a borůvky)
- jahodový sirup ZEZEM
Postup:
Droždí rozdrobíme do vlažného mléka a přidáme hrst cukru a trochu mouky. Směs necháme asi pět minut odstát a poté přidáme zbytek surovin (mouku, rozpuštěné máslo a vajíčko) a promícháme na hladkou směs, kterou necháme odležet na teplém místě pod utěrkou cca hodinu.
Mezitím si dle návodu uvaříme vanilkový pudink. Po vykynutí pečeme vafle ve vaflovači, a to nejlépe na ghí.
Hotové vafle si nakrájíme na menší kousky a položíme na talíř s pudinkem. Následně ozdobíme čerstvým ovocem, posypeme troškou pravé vanilky a pokapeme jahodovým sirupem ZEZEM (asi pět lžic na porci).
Recept pro vás vytvořila Markéta Beranová (Instagram: recepty_pro_synka)