Luxusní kynuté vafle s pudinkem se svěží chutí jahod

Luxusní snídaně nejsou výsadou jen kaváren a bister, připravte si s námi z pohodlí domova kynuté vafle s pudinkem, ovocem a jahodovým sirupem ZEZEM. Zaručujeme vám úspěch jak u vás, tak i u vašich nejbližších.

luxusni-vafle-s-jahodami-recept

Potřebujete: 

(na těsto)

  • 1/2 kostky čerstvého droždí 
  • hrst cukru 
  • 300 ml mléka 
  • 250 g hladké mouky 
  • 50 g másla 
  • 1 vajíčko 
  • ghí či olej na smažení 

(na dokončení)

  • 1 sáček vanilkového pudinku
  • 500 ml mléka
  • špetku pravé vanilky
  • čerstvé ovoce (například jahody a borůvky)
  • jahodový sirup ZEZEM

 

 

Postup:

Droždí rozdrobíme do vlažného mléka a přidáme hrst cukru a trochu mouky. Směs necháme asi pět minut odstát a poté přidáme zbytek surovin (mouku, rozpuštěné máslo a vajíčko) a promícháme na hladkou směs, kterou necháme odležet na teplém místě pod utěrkou cca hodinu. 

Mezitím si dle návodu uvaříme vanilkový pudink. Po vykynutí pečeme vafle ve vaflovači, a to nejlépe na ghí. 

Hotové vafle si nakrájíme na menší kousky a položíme na talíř s pudinkem. Následně ozdobíme čerstvým ovocem, posypeme troškou pravé vanilky a pokapeme jahodovým sirupem ZEZEM (asi pět lžic na porci).

Recept pro vás vytvořila Markéta Beranová (Instagram: recepty_pro_synka)

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz