Máte doma přezrálé banány? Zkuste rychlé lívanečky bez cukru

Připravte si s námi rychlou a navíc zdravou snídani, díky které zpracujete staré banány a zabráníte tak domácímu plýtvání. Chuť exotických banánů doplňte o náš poctivý džem plný ovoce a zaručujeme vám vyváženou a chutnou snídani, kterou můžete nabídnout bez výčitek i nejmladším členům rodiny. My jsme naše lívanečky doplnili o skvělý džem z kiwi ZEZEM.

Potřebujete:

  • 2 zralé banány 
  • 2 vajíčka 
  • 100 g polohrubé mouky 
  • trochu skořice
  • ghí na smažení 
  • džem ZEZEM 
  • bílý jogurt nebo tvaroh
  • čerstvé ovoce

 

 

Postup:

Nejprve si důkladně rozmačkáme banány. Následně vajíčka rozdělíme na žloutky a bílky a žloutky přidáme k banánům, stejně jako mouku a trochu skořice. Vše důkladně zamícháme, aby nám vznikla hladká směs. Poté vyšleháme bílky a ručně vmícháme do směsi. Nakonec lívanečky pečeme z obou stran na pánvi na ghí.

Podáváme s naším džemem ZEZEM, s bílým jogurtem nebo tvarohem a s čerstvým ovocem.

Recept pro vás vytvořila Markéta Beranová (Instagram: recepty_pro_synka)

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz