Připravte si s námi rychlou a navíc zdravou snídani, díky které zpracujete staré banány a zabráníte tak domácímu plýtvání. Chuť exotických banánů doplňte o náš poctivý džem plný ovoce a zaručujeme vám vyváženou a chutnou snídani, kterou můžete nabídnout bez výčitek i nejmladším členům rodiny. My jsme naše lívanečky doplnili o skvělý džem z kiwi ZEZEM.
Potřebujete:
- 2 zralé banány
- 2 vajíčka
- 100 g polohrubé mouky
- trochu skořice
- ghí na smažení
- džem ZEZEM
- bílý jogurt nebo tvaroh
- čerstvé ovoce
Postup:
Nejprve si důkladně rozmačkáme banány. Následně vajíčka rozdělíme na žloutky a bílky a žloutky přidáme k banánům, stejně jako mouku a trochu skořice. Vše důkladně zamícháme, aby nám vznikla hladká směs. Poté vyšleháme bílky a ručně vmícháme do směsi. Nakonec lívanečky pečeme z obou stran na pánvi na ghí.
Podáváme s naším džemem ZEZEM, s bílým jogurtem nebo tvarohem a s čerstvým ovocem.
Recept pro vás vytvořila Markéta Beranová (Instagram: recepty_pro_synka)