Přezrálé banány máme čas od času doma snad všichni. Ale co zase s nimi? Zkuste naše neobvyklé košíčky, stačí přidat kokos naplnit džemem a čokoládou a rychlá svačina či dezert je na světe.

Co potřebujete na domácí košíčky
- 2 zralé banány
- strouhaný kokos (cca 200 g, dle velikosti banánů)
Náplň do košíčků
- džem ZEZEM (my použili višňový)
- hořkou čokoládu
- kokosový olej
Na ozdobení košíčků potřebujete
- čerstvé ovoce
- LYO maliny ZEZEM
Banány si oloupeme a rozmačkáme na kaši. Následně přidáváme strouhaný kokos, dokud nám nevznikne tužší těsto, z kterého budeme moci tvarovat kuličky. Vytvarované kuličky si vyskládáme na plech s pečícím papírem a uprostřed každého uděláme důlek, aby nám vznikly košíčky. Ty následně pečeme v předem vyhřáté troubě asi patnáct minut na cca 170 stupňů. Po vytažení z trouby necháme košíčky vychladnout.

Připravíme si čokoládovou polevu, a to tak, že si v hrnku necháme rozpustit v kokosovém oleji čokoládu. Následně dáme do každého košíčku dostatečné množství džemu, poté přidáme čokoládovou polevu a nakonec košíčky dle vlastní fantazie ozdobíme, my použili LYO maliny ZEZEM a čerstvé borůvky. Košíčky necháme na několik hodin chladit v lednici a poté můžeme servírovat.
Recept pro vás vytvořila Markéta Beranová (Instagram: Recepty_pro_synka)