Perníkové lívance se zkaramelizovanými švestkami, ricottou a džemem ZEZEM

Víkend před námi ideální příležitost připravit si k snídani nebo jako dezert tyhle nadýchané, perníkem a skořicí provoněné lívance se zkaramelizovanými švestkami a ricottou, zabalit se do deky a pustit si nějaký pěkný film nebo si přečíst knížku.☕ To zní jako dobrý plán, ne?

Co budeme potřebovat

Na 2 porce (10 větších lívanců)

 
  • 100 g celozrnné špaldové mouky

  • 1 odměrka proteinu (nemusí být)

  • 1/2 čl perníkového koření

  • 1/2 čl skořice

  • 1/2 čl prášku do pečiva

  • 1 vejce

  • 250 ml mléka

  • Sladidlo dle chuti (já použila stéviové kapky)

  • 5 zralých švestek

  • 1 pl kokosového/třtinového cukru

  • Špetka skořice

  • 1 čl ghí másla

  • Ricotta

  • Vanilkové aroma

 
 

Ovocný džem - já použila švestkový džem Zezem

 

Postup:

Nejprve společně smícháme suché suroviny, poté přidáme vejce a mléko a pokud chcete, i nějaké sladidlo. Umícháme hladké těsto. 

Jednotlivé lívance smažíme na pánvi na ghí másle nebo kokosovém oleji.

Švestky nakrájíme na malé kostičky a orestujeme na ghí másle asi minutu. Poté přidáme skořici, cukr a necháme zkaramelizovat. Takto necháme švestky cca 3 minuty na mírném plameni, dokud nezměknou.

Lívance promažeme džemem (nejvíce se hodí švestkový, můj tip je švestkový džem Zezem). Lívance skládáme na sebe. Na vrch přidáme ricottu smíchanou s vanilkovým extraktem (není třeba sladit, džem i švestky jsou sladké dost). Nakonec přelijeme lívance zkaramelizovanými švestkami a dozdobíme ořechy a lístky máty.

Dobrou chuť

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení