Exotický mazanec- recept od Martina Šlence

Exotický mazanec

Ingredience:
550g polohrubé mouky
100g cukr krystal
100g másla
2 žloutky
1 vejce M
25g droždí
250 ml mléka
50g lyofilizovaného mango prachu
5g soli
1 g mletý anýz
1g mletý badyán
1g mletý muškátový květ
60g sušené papayi
60 g mandle plátky

Postup: 

Do mísy robota rozdrobím droždí, přidám trochu cukru z receptu, celou dávku mléka a asi 1/3 mouky. Nechám vzejít kvásek. Pak přidám ostatní suroviny  mimo másla a zpracuju. Až se těsto spojí přidám k zapracování máslo nakrájené na kosticky. V robotu hnětu asi 15 minut dokud se těsto přestane lepit na stěny. Na závěr přidám  k zapracování papayu a madle. Nechám kynout cca 1 hodinu. Pak z těsta vyválím mazanec nechám ještě na plechu kynout, potřu žloutkem a zasypu mandlemi. Peču na 170 stupňů asi 40-50 minut.