Maková kolečka s kiwi marmeládou od Martina Šlence

Vánoční atmosféra se pomalu začíná šířit a s ní přichází i ta nejlepší část – pečení vánočního cukroví. Tentokrát vám přinášíme netradiční recept od Martina Šlence, který rozhodl oživit váš vánoční stůl neotřelým exotickým twistem. Místo klasických ovocných džemů jsme se pustili do kombinace sladkosti a svěžesti, a tak vzniklo neodolatelné vánoční cukroví s exotickým džemem o příchuti kiwi. Připravte se na chuťový zážitek, který okoření letošní sváteční období. Pojďme společně vkročit do kuchyně a připravit něco skvostného pro naše blízké!

Co budeme potřebovat

  • 300g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 80g cukr moučka
  • 2 žloutky
  • 30g máku
  • kůra z poloviny citronu
  • špetka soli

Sypké suroviny s kůrou dám do mísy robota s K metlou, zapnu na 2 stupeň a nechám mixovat. Přidám na malé kostičky nakrájené máslo a počkám, až se směs spojí a bude vypadat jak mokrý písek. Přidám žloutky a krátce promixuji do spojení. Těsto zabalím do folie a nechám odležet. Vyválím na cca 2 mm a vykrájím kolečka. Peču na 170 stupňů horní a dolní ohřev asi 6 minut. Vychladlé kolečka slepím Zezem marmeládou z kiwi.

Ať se dílo daří a přejeme hezký advent!